Suomen valokuvataiteen museo
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Aukioloajat
ti–pe 11–19, la–su 11–18
Kaapelitehdas
31.1.–20.4.2025
Image Being on Aalto-yliopiston valokuvataiteen pääaineen valmistuvien opiskelijoiden näyttely, jossa 14 nuorta taiteilijaa ja valokuvaajaa tutkii erilaisia mahdollisuuksia käyttää valitsemaansa välinettä ilmaisemiseen, todistamiseen ja löytämiseen.
Kaapelitehdas
9.5.–31.8.2025
Karoliina Paatoksen näyttely Heroes & Cowboy Girls kertoo cowboy-kulttuurin stereotypioiden haastamisesta, identiteetin etsinnästä, perheen ja yhteisön merkityksestä sekä perinteiden ja nykyaikaisen elämäntavan välisestä jännitteestä. Paatos nostaa esille cowboy-kulttuurin puolia, jotka yleensä…
Kaapelitehdas
19.9.2025–1.3.2026
Näyttely tarkastelee valkoisuuden normia ja sen suhdetta valokuvaan eri näkökulmista keskittyen erityisesti historian, visuaalisen kulttuurin, kauneusihanteiden ja nationalismin kysymyksiin.
Kaapelitehdas
31.1.–30.3.2025
Onur Tayranoğlun Pink Bill -näyttelyssä käsitellään taiteilijan kokemusta siitä, miten hänelle on diagnosoitu “seksuaalisen identiteetin ja käyttäytymisen häiriö” Turkin armeijan kutsuntaprosessin aikana. Diagnoosin avulla henkilö määritellään sopimattomaksi armeijaan queer-identiteetin takia. …
Kaapelitehdas
4.4.–1.6.2025
Näyttely esittelee sekä klassista valokuvausta, mukaan lukien analogiset ja digitaaliset menetelmät, valokuvakirjasta FRIDA FOREVER, joka julkaistaan Disko Bayn toimesta vuonna 2025. Lisäksi näyttelyssä on videoteoksia, joissa käytetään sairaaloissa radiologisin kuvantamistekniikoin otettuja kehon…
Kaapelitehdas
6.6.–7.9.2025
Kirjassaan Tilan poetiikka Gaston Bachelard korostaa kodin käsitteen merkitystä sosiaalisessa elämässä. Hän toteaa, että koti on kuori, jonka kautta ihminen kohtaa ulkopuolisen maailman. Kodin on tarkoitus kätkeä meidät, lohduttaa meitä ja toimia kilpenä elämän epävarmuuksien rynnäkköä vastaan…
Kaapelitehdas
19.9.–2.11.2025
Näyttely tutkii marginalisoitujen ihmisten, erityisesti queer-BIPOC-ihmisten kokemusten yhteenkietoutuvia tarinoita ja historioita. Sitä, miten riippumatta siitä, kuinka historiaamme on kolonialismin myötä paljolti kadonnut, piilotettu ja hävitetty, historiamme on ottanut uusia muotoja säilyä ja…
Kaapelitehdas
7.11.2025–11.1.2026
Näyttely kutsuu katsojia pohtimaan, miten ulkonäkö ja ennakkoluulot vaikuttavat vuorovaikutukseen ja turvallisuuden tunteeseen ulkonäkökeskeisessä yhteiskunnassa. Se näyttää miten eri tavoin ihmiset käyttävät ulkonäköään sosiaalisissa tiloissa liikkumiseen ja luomaan oman turvallisuudentunteensa…
Kaapelitehdas
30.1.–12.4.2026
Babirusa Volume 4 on jatkuva, kokeellinen julkaisu- ja näyttelyprojekti. Paikkasidonnainen installaatio nojaa media-arkeologisiin, ikonografisiin ja yhteisöllistäviin käytänteisiin kehittääkseen para-arkiston rakenteita. Volume 4:n teemana on turvallisuus/tekstuurit. Näyttelyn ja siihen liittyvän…
Kaapelitehdas
17.4.–6.6.2026
Helmikuussa 2021 Me Naiset -lehti julkaisi Iiris Elena Rusista haastattelun Toisintekijä -juttusarjaan. Haastattelussa keskityttiin Rusiin kuvataiteilijana, joka harjoittaa seksityötä. Haastattelua on sittemmin jaettu eri sosiaalisen median alustoilla, joilla se on kerännyt runsaasti kommentteja…
Kaapelitehdas
12.6.–6.9.2026
Näyttely kuuluu avoimen haun kautta valittuun näyttelysarjaan teemalla Turvan tekstuurit. Näyttelysarjan on kuratoinut Valokuvataiteen museon kuraattoritiimi, sekä vieraileva taiteilija-kuraattori Farbod Fakharzadeh. Museovirasto on tukenut gallerian näyttelyohjelmistoa.