Toimittaja ja dokumenttivalokuvaaja Karl-Gustav [K-G] Roos (1937–1976) oli tinkimätön idealisti, jonka omaleimaisessa tuotannossa moderni muotokieli yhdistyy ihmislähtöiseen ja yhteiskunnallisesti tiedostavaan asenteeseen. K-G oli toisen polven valokuvaaja, jonka ura alkoi jo teini-ikäisenä. Isä Rafael Roos omisti maineikkaan Foto Roos ateljeen.
K-G Roosin keskeiseen tuotantoon kuuluvat Helsingissä ja mafian hallitsemassa Sisiliassa 1950-luvun lopulla kuvatut laajat tutkielmat. Parhaiten Roos tunnetaan yhdessä Jörn Donnerin kanssa toteutetusta kirjasta Ihmisten Helsinki (Helsingfors Finlands ansikte). Roos työsti myös Sisilia-kuvansa kirjaksi, muttei valitettavasti löytänyt teokselle kustantajaa. Alkuperäinen taittosuunnitelma ja käsikirjoitus ovat kuitenkin säilyneet.
1960-luvun alusta Roos opiskeli Ruotsissa ja elätti perheensä freelance-toimittajana. Työtä rytmittävät kuvausmatkat veivät hänet mm. Egyptiin, Marokkoon ja Intiaan. Vuonna 1967 Roos pääsi yhtenä ensimmäisistä länsimaisista toimittajista kuvausmatkalle kulttuurivallankumouksen Kiinaan.
Suomen valokuvataiteen museossa valmistui Roosin tuotannosta teosluettelo ja 2012 tammikuussa avattu näyttely (tutkijana ja kuraattorina kokoelma-amanuenssi Maria Faarinen) sekä näyttely- ja tutkimusjulkaisu K-G Roos.