Menneet näyttelyt

2024–2025
Suomen Valokuvataiteen museolla oli ilo ja kunnia tuoda esille suomalaista valokuvataidetta ja yhteistä kulttuuriperintöämme osana vuoden 2024 itsenäisyyspäivän vastaanottoa. Presidentinlinnan Goottilaiseen saliin kuratoitiin museon kokoelmista valokuvanäyttely, jonka teemana oli juhlien teeman…
2024–2025
Viljami Nissin Seitsemän kuumaa veljestä on homomiehen yritys jaksaa lukea Aleksis Kiven romaani Seitsemän veljestä. Hän ei tarjoa uutta tulkintaa Seitsemästä veljeksestä, vaan itsenäisen teoksen, joka on kunnianosoitus sekä Kiven romaanille että suomalaiselle queer-historialle.
2024–2025
1990-luvulla suomalainen valokuvataide ravisteli perinteitä ja heijasteli ajan yhteiskunnallisia murroksia. Uusi kokoelmanäyttely esittelee 90 kuvaa kesyttömältä ysäriltä.
2024–2025
Ilmapallokauppiaat, kehonrakentajat ja verovirkailijat yhteiskuvassa – Tuomo Mannisen 30 vuotta jatkunut valokuvausprojekti hakee vertaistaan.
2024
Valtteri Kleemola (s. 1989) on taiteilija, joka luo omakuvia sosiaalisen median välineillä ja estetiikalla. Kleemolan ensimmäiset kuvat ilmestyivät yllättäen ja pyytämättä vuonna 2018. Sen jälkeen teoksia ja niiden aihioita on syntynyt tuhansia, eikä loppua näy.Kleemola tekee kuvansa puhelimensa…
2024
Emma Sarpaniemi tutkii yhdessä ja yksin rakennetuissa muotokuvissa naiseuteen ja feminiinisyyteen liittyviä esteettisiä ja sosiaalisia normeja empatian ja huumorin keinoin.
2024
Jonne Sippolan näyttely on kokonaisvaltainen valokuvateos, joka käsittelee taiteilijan ja hänen vanhempiensa välistä yhteistä kasvutarinaa Sippolan transprosessin* aikana. Kuvat dokumentoivat suhteen kipukohtia, kehittymistä ja paranemisen kokemuksia kuudentoista vuoden ajalta - aina siitä asti,…
2024
Vapaus on päämäärä, jota kohti kurkottaa. Määritelmästä riippumatta se on ideaali, jota vasten voimme pohtia fyysisiä, psyykkisiä sekä sosiaalisia rajoituksia. Tarkastelun myötä myös esteiden taakse kätkeytyvät mahdollisuudet avautuvat eteemme.
2024
Kesällä 2024 Kaapelitehtaan valtaa luonnontiede ja muinaiset uskomukset. Niina Vatasen (s.1977) näyttelyssä yhdistyy taiteilijan kiinnostus kasveihin, luonnontieteisiin, taidehistoriaan, myytteihin, riitteihin ja uskomuksiin.
2024
Japanin suurin valokuvaaja ensimmäistä kertaa Suomessa.
2024
Taiteilijat tutkivat yksityisyyden ja julkisuuden välistä tasapainoilua sekä näkyvyyden ja näkymättömyyden yhtymäkohtia.
2024
Minkälaisesta tulevaisuudesta lapset ja nuoret haaveilevat, ja mitä ympäristö heille merkitsee? Tarinoita tulevaisuudesta näyttelyn teokset kertovat lasten ja nuorten painavaa viestiä siitä, että maapallosta on pidettävä hyvää huolta. Tekijät toivovat muun muassa ilmastonmuutoksen torjuntaa,…
2024
Vuoden 2024 Poliittisen valokuvan festivaali käsittelee yhteiskunnan yksilöille asettamia diagnooseja, ja niiden kollektiivista vastustamista.
2024
Phan Nguyenin näyttely kertoo queerien, diasporassa elävien ihmisten kokemuksista. Se sukeltaa kysymyksiin kaksoisidentiteeteistä, integraatiosta, kuulumisesta ja etno-kulttuurisista juurista, keskittyen kuitenkin erityisesti siihen, millaista on kokea yhteyttä toiseen yli maiden ja kansojen…
2023–2024
Pentti Sammallahden valokuvien keskiössä on kahden olennon välinen jaettu ohikiitävä hetki. Sammallahden kuvat kertovat kiintymyksestä, hellyydestä ja emotionaalisesta siteestä - siitä miten olemme kaiken elävän kanssa yhdessä tässä maailmassa.
2023–2024
Näyttely kutsuu pohtimaan, kuinka kauneusihanteet määrittävät tapaamme nähdä ja olla näkemättä tiettyjä ihmisiä sekä sitä, miten kohtelemme heitä.
2023–2024
Näyttely tutkii ihmiskuntaa määrittäviä vallan rakenteita, aktiivisen ja anonyymin kansalaisuuden käsitteitä sekä kolonialistisen liikkeen seurauksia.
2023–2024
Syksyn 2023 kokoelmanäyttely esittelee monin tavoin uraa uurtaneen valokuvataiteilija Hilja Raviniemen tuotantoa ennennäkemättömällä laajuudella.
2023
Suurin osa lähisuhdeväkivallasta tapahtuu kodin seinien sisällä. Tekoja ympäröi hiljaisuuden kulttuuri, joka tekee väkivallan kokemuksista näkymättömiä, vaikka ne koskettavatkin suurta osaa maailman ihmisistä.Patricia Rodas (s.1972) kartoittaa taiteessaan perheväkivallan kokemuksia ja niiden…
2023
Näyttely piirtää kuvan maailman pohjoisimman alkuperäiskansan, Luoteis-Grönlannin Inughuittien elämästä, heidän perheistään, yhteisöistään ja maisemastaan. Maisemasta, joka uhkaa kadota ilmastonmuutoksen seurauksesta.
2023
Kaapelitehtaan uuden galleriatilan avaa näyttely, joka tarkastelee jaetun vastarinnan iloa sekä trans- ja queeridentieettien suhdetta valokuvaan.
2023
Todellinen on näyttely, jossa sukelletaan todellisuuden pintaa syvemmälle, leikitään valokuvan rajoilla, puretaan esiin utopioita ja etsitään heijastuksista todellisuuksien yhtymäkohtia. Näyttelyn teoksia yhdistää pyrkimys käsitteellistää kokemustamme todellisuudesta. Realistinen, surrealistinen,…
2023
Näyttelyssä pohditaan, miksi tunteita tulee kuunnella ja ymmärtää, mutta miksi niihin ei kannata täysin luottaa.
2022–2023
Mitä valokuvia tai viestejä sinä haluaisit nähdä kaupunkitilassa? Kuvabaana on Valokuvataiteen museon ja Jätkäsaaren peruskoulun oppilaiden valokuvanäyttely Länsilinkin alikulun pylväsgalleriassa Ruoholahdessa.
2023
Duane Michals (s. 1932) on uraauurtava valokuvaaja, joka hylkäsi dokumentaarisen valokuvauksen perinteiset toimintatavat 1960-luvulla. Hänet tunnetaan valokuvistaan, jotka kertovat tarinoita kuin sarja elokuvan pysäytyskuvia, sekä tavastaan kirjoittaa valmiisiin valokuvavedoksiin käsin kuvatekstejä…
2023
Malimania on Nadir Mohamudin ja Salma Jaman perustama Helsingissä vaikuttava muoti- ja lifestylebrändi. Suomessa kasvaneet Nadir ja Salma kokivat usein hämmennystä siitä, että mainonnassa, jota he ympäristössään näkivät, ei kuvattu heidän näköisiään ihmisiä. Tämän vuoksi he tulivat johtopäätökseen,…
2023
Näyttely esittelee yhdeksäntoista taiteilijaa, jotka valmistuvat Valokuvataiteen pääaineesta Aalto-yliopiston taiteen ja median laitokselta. Näyttelyn teokset ovat osa tulevien maisterien opinnäytetöitä. Jokainen vuosikurssi on omanlaisensa äänten, tilojen ja ajan kuva, joka on kiinteästi…
2022–2023
Penelope Umbrico (s. 1957) on yhdysvaltalainen taiteilija, joka työskentelee Internetin jatkuvasti kasvavien valokuva-arkistojen parissa. Umbricon installaatiot esittelevät nokkelan ja leikkisän tavan tutkia nykyistä valokuvien tuotantoa ja kulutusta. Umbrico näyttää meille, miten käytämme…
2022–2023
Näyttely vie 1960-luvun Yhdysvaltoihin, tiettyyn hetkeen ja paikkaan historiassa, muistuttaen valokuvan asemasta muistojen ja kollektiivisen muistamisen välikappaleena. Näyttelyn on kuratoinut taiteilija Rein Jelle Terpstra.
2022–2023
Näyttely käsittelee Suomen romanien kulttuuria ja vähemmistöasemaa. Satoja vuosia säilyneet perinteet sekoittuvat tähän päivään, jossa käydään kiivasta keskustelua siitä, miten vähemmistön asema olisi yhteiskunnassamme tasa-arvoinen.
2022
Katja Eydel pohtii miten identiteetti muovautuu sosiaalisten rakenteiden, kuten valtion ylläpitämien instituutioiden ja muiden organisaatioiden toiminnan kautta.
2022
Runsaasti kitschhenkeä, kultaisia kehyksiä, karvaa ja kimalletta sisältävä näyttely karnevalisoi ja parodioi niin maalaustaiteen kuin luontokuvauksenkin perinteitä.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–pe 11–19, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy