Photofuss-nuoret

Valokuvataiteen museon nuortenryhmä Photofuss on tarkoitettu taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneille 18–30-vuotiaille. Ryhmässä saat kokemusta mm. omien tapahtumien ja näyttelyiden tuottamisesta sekä mahdollisuuden kehittää valokuvaan ja valokuvakulttuuriin liittyvää toimintaa yhdessä muiden kanssa. Avoin haku ryhmään on 15.8.-29.8.2024

Oletko 18–30-vuotias? Kiinnostaako sinua valokuva, visuaalinen kulttuuri sekä yhdessä työskentely? Photofuss hakee viittä uutta jäsentä tulevalle kaudelle, joka alkaa syyskuussa 2024 ja päättyy kesäkuun lopussa 2025. Taustallasi ei ole väliä, kunhan olet valmis sitoutumaan joka toinen torstai klo 17–19 pidettäviin tapaamisiin.

Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko ja toiminta on täysin maksutonta. Photofuss on tarkoitettu taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneille 18–30-vuotiaille. Ryhmässä saat kokemusta mm. omien tapahtumien ja näyttelyiden tuottamisesta, ja mahdollisuuden kehittää valokuvaan ja valokuvakulttuuriin liittyvää toimintaa kollektiivisen työskentelyn kautta. Tapaamisten ulkopuolella ryhmällä on käytössään Suomen valokuvataiteen museon pimiö. Kaikille ryhmän jäsenille järjestetään perehdytys pimiön käyttöön ja analogisten valokuvien vedostamiseen, minkä jälkeen pimiö on kiinnostuneille käytössä tiettyinä ajankohtina viikossa. Aiempaa kokemusta pimiötyöskentelystä et siis tarvitse!

Ryhmän koko vaihtelee vuosittain. Valinnan uusista jäsenistä tekee seuraavalle kaudelle jatkava ryhmä, jonka jäsenistössä tällä hetkellä ovat niin valokuvaa, taiteita, yhteiskuntatieteitä ja musiikkia opiskelevat kuin myös itsenäisesti taidetta tekevät, lukiosta vasta valmistuneet sekä jo työelämässä tovin olleet alle 30-vuotiaat nuoret. Ryhmän koordinaattorina toimii yksi ryhmän jäsenistä, valtiotieteiden maisteri Jenni Sundqvist.

Ryhmän toiminta muodostuu jäsentensä näköiseksi, ja se tarjoaa mahdollisuuden ideoida ja järjestää ohjelmaa samanhenkisten ihmisten kanssa. Viime vuosina keskeistä toimintaa on ollut ryhmän oman näyttelyn suunnitteleminen, tuottaminen ja kuratoiminen. 

 

Muita mahdollisia toiminnan muotoja ovat esimerkiksi

· taiteilijoiden ja muiden valokuvauksen ammattilaisten tapaamiset

· vierailut kiinnostaviin taidenäyttelyihin

· valokuvaustekniikan oppiminen

· yhteiset keskustelut valokuvauksesta, kuvaajana toimimisesta ja taiteesta

· kaikki muu, mikä ryhmäläisiä innostaa ja inspiroi!

 

Kaikessa toiminnassa noudatetaan museon Turvallisemman tilan periaatteita. Mikäli kiinnostuit, jätä avoin hakemus yhtenä PDF-tiedostona osoitteeseen jenni.sundqvist@fmp.fi, huomioimme kaikki 29.8.2024 mennessä saapuneet hakemukset.  

Vastaa hakemuksessasi seuraaviin kysymyksiin: 

  1. Mikä paikka valokuvalla on elämässäsi? 

  2. Miksi haet ryhmään? 

  3. Mitä voisit osallistumisellasi antaa ryhmälle?   

 

Päätöksen uusista jäsenistä tekee edellisen kauden jäsenistä koostuva ryhmä yhdessä koordinaattorin kanssa. Valinnassa painotetaan erityisesti seuraavia asioita:   

  1. Hakemuksesta käy ilmi sitoutuminen toimintaan koko vuodeksi ja siinä on pohdittu, miten itse toimii ryhmässä.  

  2. Hakemuksessa on esitetty toiveita ja ideoita kollektiivista toimintaa kohtaan itsenäisen taiteellisen toiminnan esittelemisen lisäksi. 

 

 

Abstrakti kuva, jonka keskellä on ympyrä ja sävyt oranssia ja sinistä.
Kuva: Anastasija Kuzmina

PORTAALI

10.5. - 4.6.2023
Utopias Lahti -festivaali
Galleria Uusi Kipinä, Kymintie 1, Lahti

Taiteilijat: Anastasija Kuzmina, Daryna Taushan, Emilia Rautio, Joona Möttö, Jenni Sundqvist, Karun Verma, Oona Aleksia, Rita Topaloglu, Tuukka Jaromaa, Yu Yue 

Portaali / Portal on Suomen Valokuvataiteen museon Photofuss-nuortenryhmän näyttely, joka rakentuu toukokuussa Lahteen osana festivaalin virallista ohjelmaa. Kokonaisuus muodostuu kymmenen nuoren Suomessa toimivan valokuvaajan viimeaikaisista töistä. Näyttely tuotetaan festivaalin kiertotalousmallia noudattaen ja näyttelyä varten painettavat vedokset toteutetaan Lehtisepät-sanomalehtipainon ylijäämäpaperille.

Lue lisää näyttelystä ja festivaalista
 

 

 

MENNEET TAPAHTUMAT

 

Kuva: Nova Lindahl: Fluidum, 2022

Yöpyvä aurinko, aamun kuu

1.7.-28.8.2022
Valokuvataiteen museo, Prosessi-tila
Kaapelitehdas

Photofussin näyttely Yöpyvä aurinko, aamun kuu pohtii arkisen elämän eri kääntöpuolia sekä kokemuksia pimeydestä ja valosta. 

Lue lisää...

 

Luontojamme - tulkintoja kansallisromantiikasta

24.6.–18.7.2021
Hippolyte Korjaamo
Töölönkatu 51b, Helsinki

 

Suomen valokuvataiteen museon Photofuss -nuortenryhmän näyttely LUONTOJAMME - tulkintoja kansallisromantiikasta pohtii, mitä suomalaisuus nykypäivänä on. Sanana luonto viittaa sekä ihmisen luonteeseen sekä luonnonympäristöihin, joiden osasia näyttelyn teoksissa tutkitaan yhdessä ja erikseen, läheltä ja kaukaa. Teoksissa kritisoidaan ja ylistetään myyttejä, kyseenalaistetaan ja toteutetaan uskomuksia, mutta myös luodaan utopioita ja tarkastellaan kokonaisuuksia niiden ansaitsemalla rakkaudella.

Näyttely on moniulotteinen kokonaisuus metsiä, niittyjä, rantoja, ja vuodenaikoja, luovuuden purkauksia, tuttuuden tunnetta, kokemuksia, työtä ja tarinoita. Kansallisromantiikka valikoitui aiheeksi ryhmän yhteisestä kiinnostuksesta suomalaisuutta ja sen ilmentymiä kohtaan. Todellisuuksiemme pienentyessä kotiseudun kokoiseksi, olemme olleet pakotettuja tarkastelemaan itseämme kansana ja määrittelemään uusiksi käsitteitä ja näkemyksiä. Kuka on tämän ajan Aino tai Tapio ja millaisessa maailmassa he elävät?

LUONTOJAMME - tulkintoja kansallisromantiikasta -näyttelyssä ovat mukana Photofuss-ryhmän jäsenistä Lotta BöhmRami FarooqEmilia KärkäsMilja LaaksoIda MaijalaTeemu NurmivuoriSanna NykänenLyy RaitalaSelma af SchulténTiia SchwartzElle SumeliusGülen TopaloglouMatias Uusinoka ja Sofia Vuorenmaa. Näyttelyn järjestämisessä ovat olleet mukana myös ryhmän koordinaattori Kataja Ekholm sekä jäsenet Tuukka Jaromaa ja Ansa Matikainen.

Lue lisää...

 

Välitilat // Liminal Spaces

6.3.–5.7.2020
Hippolyte Korjaamo
Töölönkatu 51b, Helsinki

Vapaa pääsy.

Henkilö seisoo matalassa rantavedessä. Hänellä on päällään sinivioletin sävyinen pitkä paita tai mekko, ja pyöreät aurinkolasit. Heti hänen takanaan on kalliomuodostelmia, joissa on pieniä luolia ja aukkoja. Aurinko paistaa.

Elle Sumelius: Passing through #1, sarjasta Inside an Hourglass, 2020.

 

liminal

/ˈlɪmɪn(ə)l/

 

1.

relating to a transitional or initial stage of a process.

2.

occupying a position at, or on both sides of, a boundary or threshold.

 

“Näyttelymme saa muotonsa matkamuistoista, oudoista kokemuksista, vieraudesta, muukalaisuudesta, nuoruudesta, venymistä, raoista, nahasta ja hedelmälihasta. Teokset ovat puheenvuoroja, dokumentteja, tutkielmia ja sukelluksia välitiloihin nuoruuden ja aikuisuuden, työn ja vapaa-ajan, identiteettien ja kansalaisuuksien sekä toiveiden ja pelkojen välillä. Ne ovat helliä, epämukavia, hiljaisia, vaikeita ja pehmeitä kuvauksia henkilökohtaisista kokemuksista rajojen välissä ja yhteiskunnan raoissa.”
 

PHOTOFUSS on Suomen valokuvataiteen museon nuortenryhmä, joka tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa ja kokea valokuvakulttuurin ilmiöitä kollektiivisen työskentelyn kautta. Ryhmä muodostetaan vuodeksi kerrallaan, ja siihen on joka kevät avoin haku.

Ylhäältä päin otettu kuva näyttelytilasta, jossa ihmisiä on katsomassa seinille kiinnitettyjä valokuvia.

Avajaiset 5.3.2020. Kuva: Virve Laustela / Valokuvataiteen museo

Näyttelyssä mukana ovat ryhmän jäsenet Elle Sumelius, Lyy Raitala, Milja Laakso, Sanna Nykänen, Johanna Lahtinen, Artem Zazulin ja Tuukka Jaromaa.

Mukana näyttelyn organisoimisessa on ollut myös ryhmän koordinaattori Roope Laukkanen.

 

The Last Generation – Viimeinen sukupolvi -näyttely

16.8.2019–5.1.2020​
Valokuvataiteen museo, Prosessi-tila
Kaapelitehdas

Vapaa pääsy.

Kolme kuvaa valkoisella taustalla vierekkäin. Vasemmassa reunassa on mustavalkoinen kuva jonkin suhteellisen ison eläimen luurangosta otettuna niin, että pää on etualalla isoimpana. Keskellä on mustavalkoinen kuva täytetyistä eläimistä. Oikeassa reunassa olevassa kuvassa on haaleanviolettiin taustaan teipillä kiinnitettynä jokin kasvi.

Kuva: Sonja Hyytiäinen, 2019.

“Me olemme viimeinen sukupolvi, joka voi pysäyttää ilmastonmuutoksen”, todettiin Yhdistyneiden Kansakuntien viime vuoden lopussa järjestetyssä ilmastonmuutosta käsittelevässä kokouksessa. Suomen Valokuvataiteen museon nuorten valokuvaajien Photofuss-ryhmän valokuvanäyttely tutkii ympäristöön liittyviä kysymyksiä. Me alle 26-vuotiaat nuoret olemme erityisen huolissamme siitä, sillä ilmastonmuutos tulee vaikuttamaan radikaalisti juuri meidän ja jälkeläistemme tulevaisuuteen. Ympäristö on kaikki oleva ympärillämme. Se on samaan aikaan fyysinen ja henkinen, yksityinen ja yhteinen kuin myös kulttuurisidonnainen ja universaali. Nyt yhteinen ympäristömme on vaarassa meidän ihmisten takia ja on tärkeää kysyä, mitä voimme tehdä sen pelastamiseksi. Millainen on ympäristöystävällinen tapa elää? Miten oma tietoisuus ja ympäristötietoisuus kietoutuvat toisiinsa? Kuinka ympäristö vaikuttaa muistojen syntymiseen? Miltä näyttää viimeinen nuori sukupolvi? Mitä urbaanissa ympäristössä pidetään tärkeänä? Muun muassa näitä kysymyksiä käsitellään näyttelyn valokuvasarjoissa.

Näyttelyyn osallistuivat ryhmän jäsenet Vladislav Bakanov, Iris Blauberg, Sonja Hyytiäinen, Oona Markkanen, Elle Sumelius, Oksana Lebedeva ja Ronja Tammenpää. Mukana näyttelyn organisoimisessa on ollut myös ryhmän koordinaattori Heikki Heinonen.

Katso lisää...

 

Muutoksessa – In Transition -näyttely

5.12.2018–26.5.2019
Valokuvataiteen museo, Prosessi-tila
Kaapelitehdas

Ihmisiä seisoo seinän edessä. Osa ihmisistä jää varjoon, osa on auringossa. Ylhäällä lukee Manchester Piccadilly.

Kuva: Ronja Tammenpää

Olemme huomanneet, että maailma on jatkuvasti liikkeessä, sekä ympärillämme että sisällämme. Asiat, jotka ovat menossa jonnekin, mutta eivät ole vielä missään, ovat kesken, välitilassa. Ne muuttuvat. Muutos on läsnä uusissa tavoissa, jolla käsittelemme asioita, jotka vielä hiljattain olivat meille tuttuja ja turvallisia. Muutos on läsnä tavassa, jolla näemme ja näytämme itsemme. Muutos on läsnä myös tavassamme jäsentää ympäristöämme, joka sinällään on oman mielemme aikaansaannos – aivan uusi maailmankaikkeus jonka olemme luoneet.

Photofussin, Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmän, näyttelykokonaisuus esittelee ajatuksia asioista, jotka ovat muutoksessa. Näyttelyssä mukana ovat ryhmän jäsenet Vladislav Bakanov, Iris Blauberg, Aku Eloranta, Sonja Hyytiäinen, Aina-Emelie Kaila, Ronn Keinänen, Oksana Lebedeva, Pinja Nikki, Karoliina Redsven, Elle Sumelius, Ronja Tammenpää ja Oona Österman.

Katso lisää...

 

Olen lomalla -näyttely

Valokuvataiteen museo, Prosessi-tila, 27.1.–25.3.2018

Epätarkka kuva, jossa nuori nainen istuu kahden puun väliin viritetyssä riippumatossa. Naisella on kädet ylhäällä, aurinkolasit päässä ja suu auki. Aurinko paistaa, ympärillä on vihreää metsää.

Kuva: Oona Österman

“Valitettavasti en ole tavoitettavissa sillä olen lomalla. Esimerkiksi hätätapauksen sattuessa on täysin turha soittaa, en aio vastata puhelimeeni tai muutenkaan olla olemassa muita kuin itseäni varten. Aion olla rennosti, etsiä itseäni, elää ja hengittää kliseitä. Olen arjessa. Olen lomalla.”

Photofussin, Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmän, näyttelykokonaisuus esittelee kuvamateriaalia arjessa vietetyltä lomamatkalta. Näyttelyssä mukana ovat ryhmän jäsenet Iris Blauberg, Jasmine Hannukainen, Ronn Keinänen, Sinikka Kosonen, Helmi Nevalainen, Pinja Nikki, Leevi Toija, Niko Vastamäki sekä Oona Österman.

Katso lisää...

 

Ante meridiem – ennen keskipäivää -näyttely

Kahvila Kolo, Pengerkatu 9, 16.3.-9.4.2017. Vapaa pääsy

Henkilö makaa kyljellään maassa, silmät auki. Hänen päällään ja sivuillaan on isoja vihreitä lehtiä, oransseja hedelmiä ja vaaleita kukkia.

Ronn Keinänen: Lucius et pinea

Kahvia, hammastahnaa, verkkaisuutta, lehden lukua tai hirveä kaaos ja kiire. Uusi alku. Vai taas yksi päivä sitä, mihin ei jaksaisi herätä?

Keväällä 2017 PHOTOFUSS käsittelee näyttelyssään aamuja, alkuja ja välitiloja. Aamun katsotaan alkavan auringon noustessa, mutta laajimmin aamuna voidaan pitää aikaa keskiyön ja keskipäivän välillä.

”Minua inspiroi hetki, jolloin on vielä unen ja valveen rajamailla, ja unet sekoittuvat todellisuuteen. ” –Ronn Keinänen

Tule nauttimaan valokuvataiteesta ja samalla vaikka hyvästä kahvista kahvila Koloon 16.3.–9.4.2017 Osoite on Pengerkatu 9, Helsinki, ja kahvila on avoinna ke–su 12-22, ma–ti suljettu.

Näyttelyn aikana tapahtuu:

-Juhlimme avajaisia keskiviikkona 15.3. klo 18–20. Avajaistilaisuus on avoin kaikille ja vieraita hemmotellaan livemusiikilla, kun keikalle saapuu valloittava Piitu & Co (facebook.com/piitubook).

-PHOTOFUSS-ryhmän tapaaminen perjantaina 24.3 klo 18–19. Tervetuloa moikkamaan, tutustumaan taiteilijoihin ja ryhmän toimintaan! Ryhmään otetaan taas ensi syksynä uusia jäseniä, joten erityisen tervetulleita ovat PHOTOFUSSIN toiminnasta kiinnostuneet nuoret.

-Näyttelyn aikana järjestetään myös valokuvausworkshop, josta tulee lisätietoa Facebook-tapahtumaan.  

Näyttelyyn osallistuvat Jasmine Hannukainen, Ronn Keinänen, Helmi Nevalainen, Olivia Ranta, Saara Sampio sekä Leevi Toija. Ryhmävastaavat Maija Ihanainen ja Marjaana Nieminen ovat koonneet ja kuratoineet näyttelyn yhdessä kahvila Kolon kuraattori Vanessa Kowalskin kanssa.

Näyttelyn graafinen suunnittelu: Anna Neva

Lumisella kaiteella on kaksi valkoista koristeellista kahvikuppia lautasilla. Tausta on vaalea ja epätarkka. Aurinko paistaa.

Saara Sampio: Kahvit ennen keskipäivää

Läheltä otettu muotokuva vanhasta miehestä. Miehellä on punainen paita, valkoiset hiukset ja suu vähän auki. Hän katsoo sivulleen. Kasvot ovat ylivalottuneet. Taustalla on jonkinlainen vihreä metalliristikko.

Leevi Toija: Vatikaanin veteraani

 

Pimeän kautta käy toisinaan tie valoon -näyttely

Suomen valokuvataiteen museo, Prosessi-tila, 28.9.9.10.2016. Vapaa pääsy.

Kettu katsoo suoraan kameraan saniaisten keskeltä. Kuva on melko tumma ja reunoilta pehmeän epätarkka.

Valtteri Salmivaara: Kettu

Oli pimeys, oli valo. Oli pimeys, josta valo alkoi pikkuhiljaa jälleen tihkua läpi. Kiertokulku on loputon. Valo johdattaa ja näyttää totuuden, eikä ilman sitä olisi kuvaa tai elämää. Mutta pimeyden kadotessa myös valo menettää arvonsa.

Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmä, Photofuss, haluaa toivottaa valokuviensa kautta näyttelyvieraat tervetulleiksi tarkastelemaan valon eri
muotoja ja merkityksiä.

Näyttelyn tekijät ovat Jasmine Hannukainen, Ronn Keinänen, Helmi Nevalainen, Valtteri Salmivaara, Saara Sampio sekä Maija Ihanainen (ryhmävastaava).

 

#phoneography-näyttely 18.–23.11.2014

Lasipalatsi, Näyttely-tila, 18.23.11.2014. Vapaa pääsy.

Rauhallinen maisemakuva, jossa etualalla vettä ja kauempana vedessä jäävuoria tai jäälauttoja. Taivaalla lentää yksi lintu. Kuva on siniharmaan sävyinen.

Mark Laukkanen: Frozen Reflections

Kännykällä voi tehdä valokuvataidetta. Siitä on Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmä Photofuss vakuuttunut. Sen todistaakseen Photofuss kokosi kännykällä otetuista ja käsitellyistä valokuvista näyttelyn, joka oli esillä Helsingin keskustassa Lasipalatsin Näyttely-tilassa. Paristasadasta yleisön lähettämästä kuvasta Photofuss-raati valitsi 41 parasta otosta vedostettavaksi #Phoneography-näyttelyyn.

 

AI KAMALA!

Lasipalatsi, Tovi pop up store, 19.-22.2.2014
Vapaa pääsy.

Valkoinen pyöreä pehmo-olento, jolla on punaiset silmät. Oletettavasti sen päässä on kiinni sekä korvat että lyhyet jalat. Olennon yläpuolella lukee punaisilla kirjaimilla KAMALA.

Helmikuu masentaa. Helmikuussa kaikki on kamalaa. Ihan kaikki. Vai onko?

Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmä PHOTOFUSS ja Kiasman Kultut järjestivät yhdessä kokeellisen näyttelyn nimeltä KAMALA. Mikä on sinun kamalin tavarasi? Onko se joululahja, joka ei miellyttänyt? Heräteostos? Vanha lelu? Pariton sukka? Eksän vanha t-paita? Perintöesine? Ruma lasiesine? Kootaan kaikki kamalat kamat KAMALAAN!

 

Akrobatiaa Surrealismia ja silmänlumetta -näyttelyssä

Mustavalkoisessa kuvassa kaksi ihmistä. Toinen istuu maassa silmät kiinni. Toinen tasapainoilee käsiseisonnassa istuvan henkilön jalan päällä, hänellä on jalat koukussa.

Sirkustaiteilijat, akrobaatit Netta Lepistö ja Maarit Utriainen esittivät otteita esityksestä "Will Have Sex for Love" Valokuvataiteen museon Surrealismia ja silmänlumetta -näyttelyssä yleisöopastuksen jälkeen sunnuntaina 1.12.2013.

Tapahtuman tuotti Valokuvataiteen museon nuorten ryhmä Photofuss.

Lepistö ja Utriainen kuuluvat viiden sirkustaiteen ammattilaisen vuonna 2010 perustama nykysirkusryhmään Zero Gravity company. Ryhmän muita jäseniä ovat ilma-akrobaatit Salla Hakanpää ja Susanna Keski-Kohtamäki sekä nuorallatanssija Reija Tapaninen. Ryhmällä on takanaan kaksi kokoillan nykysirkusesityksen kantaesitystä, Ydin (2011) ja Will Have Sex for Love (2013). Lokakuussa 2013 kantaesitettiin ryhmän kolmas teos, Salla Hakanpään soolo Pinta. Zero Gravity Company yhdistelee teoksissaan raikkaasti ja rohkeasti sirkusta, tanssia ja esinemanipulaatiota.

Sirkustaiteilija Netta Lepistöä kiinnostaa eri taidelajien rajapinnoilla leikittely, jatkuva uudistuminen sekä omien kykyjen ja luovuuden haastaminen. Hän on kiinnostunut herättämään elottomia esineitä henkiin, manipuloimaan kehoaan ja käyttämään erikoisosaamistaan, epätasapainon hallintaa, uusilla keinoilla ja välineillä. Lähes 20 vuotta sitten aloitetusta harrastuksesta tuli Maarit Utriaiselle ammatti ja elämäntapa. Sirkusammattilaisena hän pyrkii kehittymään jatkuvasti ja laajalti niin teknisissä taidoissaan kuin esiintymisessäänkin. Jatkuva innostuminen sekä vaikeuksia kohti ja niiden läpi puskeminen sävyttävät tämän artistin kädenjäljen omintakeiseksi.

www.zerogravitycompany.com

 

PHOTOFUSS-jooga

Valokuva on pysähtynyt hetki, aivan kuten onnistunut joogaharjoituskin. Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmä PHOTOFUSS järjesti kevään ja kesän 2013 aikana kolme joogatuntia Valokuvataiteen museolla.

 

la 18.5.2013 klo 12-13. Ohjaaja Satu Tuomela. Kansainvälinen museopäivä, ilmainen sisäänpääsy.

la 15.6.2013 klo 12-13. Ohjaaja Inka Pitkänen.

la 20.7.2013 klo 12-13. Ohjaaja Meri Mort.

 

Lisätietoja: Erja Salo (intendentti, yleisötyö) p. 0442706216, erja.salo@fmp.fi

 

Photofuss goes Joogafestival

Teksti JOOGA FESTIVAL.

JOOGATUNNIT LAUANTAINA 6.4.2013 
VALOKUVATAITEEN MUSEON ISOSSA NÄYTTELYSALISSA

Satu Tuomela & Meri Mort

MILJÖÖ:
Valokuva on pysähtynyt hetki, aivan kuten onnistunut joogaharjoituskin. Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmä PHOTOFUSS järjestää tänä lauantaina yhteistyössä Helsingin joogafestivalin kanssa museojoogaa parin tunnin verran.

MYYNNISSÄ:
Kävijöiden on mahdollista ostaa PHOTOFUSS nuorten itse kuvaamia, jooga-aiheisia postikortteja sekä julisteita.

ENSI KERTAA SUOMESSA:
Kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä joogaamaan Valokuvataiteen museon isossa näyttelysalissa, ensimmäistä kertaa Suomessa! Pysähdytään siis hetkeksi yhdessä.

SISÄÄNPÄÄSY:
Molemmille tunneille oli ilmainen sisäänpääsy joogafestivaalirannekkeella.

LISÄTIETOA JOOGATUNNEISTA:
Satu Tuomela veti dynaamisen Authentic Flow Joogatunnin, jossa kehon liikkeet yhdistyvät toisiinsa hengityksen johdattamana. Olo on tunnin jälkeen energisoitunut, vapautunut ja inspiroitunut.

Meri Mort ohjasi luovalla tyylillään dynaamisen lempeää joogaa. Tunnilla keskiössä on tutkiva ja pehmeä asenne, kasvaminen maan ja taivaan välillä sekä ihmisen ainutlaatuisuuden huomioiminen. Syvää rentoutusta, hengitysharjoituksia ja lempeää kehon linjausta, spiraalimaisia liikkeitä. Tunti sopii myös vasta-alkajille.

Muualla verkossa

Näyttelyt
“Me olemme viimeinen sukupolvi, joka voi pysäyttää ilmastonmuutoksen.” Suomen Valokuvataiteen museon nuorten valokuvaajien Photofuss-ryhmän valokuvanäyttely tutkii ympäristöön liittyviä kysymyksiä.
Näyttelyt
Photofussin, Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmän, näyttelykokonaisuus esittelee ajatuksia asioista, jotka ovat muutoksessa.
Näyttelyt
Photofussin, Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmän, näyttelykokonaisuus esittelee kuvamateriaalia arjessa vietetyltä lomamatkalta. Näyttely on esillä museon Prosessi-tilassa, johon on vapaa pääsy.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–pe 11–19, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy