Yleisötyö

Suomen valokuvataiteen museon yleisötyön tehtävä on edistää ja tukea valokuvaan liittyviä oppimisen, tekemisen ja kokemisen muotoja sekä museoympäristössä että jokapäiväisessä elämässä.

Yleisötyön tehtävänä on huomioida eri yleisöryhmät ja rakentaa onnistunutta museokokemusta sekä avata näyttelyiden ja kokoelmien sisältöjä yleisölle yhdessä muun henkilökunnan kanssa. Yleisötyön tuotteita ja palveluja Valokuvataiteen museossa ovat yleisö- ja koulutustapahtumat, opastukset ja työpajat, kurssit, luennot, seminaarit, julkaisut ja opetus- ja tehtävämateriaalit

Yleisötyön palvelut on tarkoitettu kaikenikäisille. Toiminnan ytimessä on yleisö ja aktiivinen yhteistyö muiden toimijoiden kanssa.

Tutustu alta yleisötyön hankkeisiin!

 

Ota yhteyttä:
Erja Salo, yleisötyön intendentti
p. 044-270 6216
erja.salo@fmp.fi

Info
Suomen valokuvataiteen museo toimi yhteistyössä KOM-teatterin ja Klockriketeaternin kanssa vuosien 2019-2021 aikana toteutuneessa monitaiteisessa Vuosaari 21 -hankkeessa.
Info
Valokuvataiteen museo pilotoi viiden muun eurooppalaisen kulttuurilaitoksen kanssa Visual Thinking Strategies -opetusmenetelmän (VTS) käyttöä koulu- ja museoympäristössä vuosina 2017–2020. Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin Erasmus+ ohjelma.
Info
Mikä minulle on tärkeää ja mihin haluan vaikuttaa? Valokuvataiteen museon ja alueellisten valokuvakeskusten yhteishanke toi lasten ja nuorten mielipiteet ja unelmat kuvina julkisiin tiloihin ympäri Suomea. Hanke huipentui 10.–18.11.2018 valtakunnalliseen lasten ja nuorten valokuvafestivaaliin. Hankkeen rahoitti Suomen Kulttuurirahasto.
Taidetestaajat Kaapelitehtaalla
Taidetestaajat-hankkeessa kahdeksasluokkalaiset ympäri Suomea pääsevät tutustumaan ilmaiseksi kulttuurikohteisiin. Kaapelitehtaalla taidetestaajia houstaavat Suomen valokuvataiteen museo, Teatterimuseo, Zodiak ja Helsingin taiteilijaseura. Hanketta rahoittaa Suomen kulttuurirahasto.
Info
Osallistavia taidetyöpajoja, kaupunki- ja kylätapahtumia, julkisen tilan taidetta, näyttelyitä ja paljon muuta. Vuosaari – toisin sanoen on Suomen valokuvataiteen museon osallistavaa toimintaa Vuosaaressa. Hanke toteutetaan Helsingin kulttuuri- ja. vapaa-ajan toimialan tuella. Helsingin malli -hankkeen tarkoituksena on tasapainottaa ja monipuolistaa kaupunginosien taide- ja kulttuuritarjontaa.
Info
Hankkeen tavoitteena on tehdä museon avoimia, vapaasti käytettävissä olevia digitaalisia kuva-aineistoja tutuiksi opettajille sekä kehittää luovia tapoja työstää kuvia ilmiöitä käsittelevässä opetuksessa. Hanke edustaa uudenlaista museoiden ja opettajien välistä yhteistyötä.
Info
Valokuvataiteen museo oli mukana Helsingin kaupunginkanslian hankkeessa, jossa helsinkiläiset kuvittavat metroasemia ottamillaan valokuvilla vuonna 2016 ja 2017. Ruoholahden metroaseman valokuvat ottanut ryhmä toimi valokuvaaja Meeri Koutaniemen ohjauksessa. Teemana oli empatia.
Images Tell Stories
Perhealbumeita ja kotivalokuvia käsittelevä kirja Images Tell Stories – Vernacular photography on syntynyt Suomen valokuvataiteen museon ja Ukrainan Odessassa toimivan NGO Art Travelin yhteistyönä, osana kansainvälistä Tandem Ukraine -projektia. Teokseen on koottu kuvia Suomen valokuvataiteen museon kokoelmista sekä ukrainalaisten perheiden valokuva-albumeista.
Info
Kurssin aikana opeteltiin ruoanlaittoa ja tutustuttiin ruokakuvauksen saloihin. Syksyllä 2016 järjestetty kurssi oli osa viidentoista suomalaisen museon Turvapaikkana museo -hanketta, jossa museot tarjosivat vapaa-ajan toimintaa Suomeen saapuville nuorille turvapaikanhakijoille.
Info
Valokuvataiteen museo osallistui vuonna 2014 Plan Suomen hankkeeseen, joka keskittyi medialukutaidon kehittämiseen.
Info
Kuvasta kirjaan (2008) oli museopedagoginen mediakasvatushanke, joka liittyi Valokuvataiteen museon teemavuoteen kuvajournalismi ja lehtikuvaus.
Info
Valokuvataiteen museo oli mukana Helsingin kaupunginorkesterin, Musiikkitalon, Radion sinfoniaorkesterin, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian, Suomen Kansallisoopperan ja New Yorkin filharmonisen orkesterin yhteisessä Kuule, minä sävellän! -hankkeessa vuosina 2014 ja 2015.
Info
Hankkeen tavoitteena oli valokuvan keinoin vahvistaa äidin ja lapsen välistä kiintymys- ja vuorovaikutussuhdetta osana hoidollista kuntoutusta ja kehittää uusia työkaluja sosiaaliohjaajien käyttöön.
Info
Kysy kuvaajalta -työpajassa lapsilla oli mahdollisuus tutustua ammattivalokuvaajan työhön.
Info
Hohtavan arjen kollaasi oli lastenkulttuurin taidekasvatushanke, jonka kohderyhmänä olivat ikäihmiset ja esikoululaiset.
Info
Aalto-yliopiston CuMMA –koulutusohjelman opiskelijat tutkivat työpajassaan eri tilojen merkitystä museossa.
Info
Harry Potter -projektissa esiteltiin uudenlaista taidelaitosyhteistyötä.
Info
Missä valokuva luuraa? -työpajassa ja näyttelyssä käsiteltiin ympäristöestetiikkaa, mediaa ja kuvaviestintää.
Info
Ateneum ja Valokuvataiteen museo tuottivat yhdessä taitelija Heidi Lunabban kanssa kameran, jonka sisään pystyi astumaan.
Info
Ajatuskuvia -työpajassa tarkasteltiin valokuvia draamallisin keinoin ja mietittiin valokuvaajan valtaa.
Info
Babel-työpajakurssin aikana valmistettiin lyhyitä stop-motion animaatioelokuvia. Animaatioiden keskeisenä materiaalina oli Valokuvataiteen museon Kuvia kaikille -arkistokuvat.
Info
Ikäihmisille suunnatussa työpajassa päästiin toteuttamaan itseään liike- ja kuvailmaisun avulla.
Info
Vinkkeli-työpajoissa tutkittiin tuttua ympäristöä uusin silmin kirjoittamalla, kuvaamalla ja havainnoista keskustelemalla.
Info
Hevonen olohuoneessa ja muita tarinoita -työpajassa harjoiteltiin visuaalista ja sanallista tarinankerrontaa rakentamalla satumaailmoja erilaisten esineiden, kiiltokuvien ja kuvauslavasteiden avulla sekä kirjoittamalla niistä tarinoita.
Info
7.-luokkalaiset pohtivat arjen merkitystä eri näkökulmista Suomen valokuvataiteen museon ja Annantalon yhteisellä kulttuurikurssilla.
Info
Työpajassa perehdyttiin valaistuksen perusteisiin.
Info
Pakon alta, rakkauden edestä -kulttuurikurssilla käsiteltiin siirtolaisuutta. Kurssi ja työpajojen tuotoksista koostettu näyttely syntyi Annantalon taidekeskuksen, Valokuvataiteen museon ja Sibelius - Akatemian yhteistyönä.
Info
Vasta rannalla -näyttelyssä käsiteltiin ihmisten suhdetta ympäristöön niin yleisellä kuin yksityisellä tasolla.
Info
Yhdessä Zodiak – uuden tanssin keskuksen kanssa toteutetussa työpajassa nuoret pääsivät yhdistämään valokuvaa ja liikettä.
Info
Mediakasvatustyöpajan tavoitteena oli lisätä kuvaviestinnän ja median tuntemusta.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–pe 11–19, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy