Näyttelyn taiteilijat ovat ymmärtäneet tilan käsitteen poliittisena ja historiallisena. Näyttelyn taiteilijoita kiinnostavat yhtälailla maisemakuvauksen perinteet, se kuinka tilaa on visuaalisesti ilmaistu, kuin maisemaan nykyään liitetyt arvot. Heidän töissään maisema tunnustetaan jatkuvasti kyseenalaiseksi, kiistellyksi, monimutkaiseksi, hallitsevaksi ja käytetyksi.
Maisemilla on vahva asema Euroopan historiassa. Siksi näyttely korostaa Euroopan aluetta sekä maanosan kiisteltyä historiaa ja nykyhetkeä sellaisena kuin se nähdään, kuvitellaan ja käsitetään kuvataiteilijoiden töissä.
Maisemavalokuvat eivät ole vain keino tutkia merkityksiä tai kollektiivista tietoa vaan ne toimivat myös tienä identiteettiin, itsetuntemukseen ja muutokseen.
Näyttelyyn liittyy laaja luettelo, jossa on Alessandra Ponten, John Taylorin ja Sverker Sörlinin tilausesseet sekä Jan-Erik Lundströmin kirjoittama johdanto. Erillisessä osiossa on Michael T. Bravon, Lena Eskilsonin, Margareta Klingbergin, Maria Lantzin, Christer Nordlundin, Klas Sandellin ja Bo Sundinin esseet. Luettelossa on 55 värikuvasivua. (ISBN 91-7305-167-5)
Näyttelyn taitelijat ovat: Andreas Gursky, Anthony Haughey, Nanna H, Margareta Klingberg, Maria Lantz, Walter Niedermayr, Torbjørn Rødland, Ingrid Pollard, Jorma Puranen, Allan Sekula. Näyttelyn kuraattorina on Jan-Erik Lundström
Näyttelykiertue:
BildMuseet, Uumaja, Ruotsi
10.2.-28.4.2002
Edsvik Konst och Kultur, Sollentuna, Ruotsi
Syys-lokakuu 2002
Suomen valokuvataiteen museo, Helsinki, Suomi
Marras 2002-maaliskuu 2003
Länsmuseet Västernorrland, Härnösand, Ruotsi
Maalis-toukokuu 2003
Suomen valokuvataiteen museo
1. kerros
Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, Helsinki