Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Wish This Was Real (Olisipa tämä totta) on valokuvaaja Tyler Mitchellin soolonäyttely, joka kokoaa yhteen hänen teoksiaan viimeisten kymmenen vuoden ajalta. Mitchellin valokuvat laajentavat yleisiä näkemyksiä Mustien amerikkalaisten elämästä ja kertovat tarinoita kauneudesta, utopiasta sekä arjen erityisyydestä. Hänen työskentelyään ohjaavat Amerikan historiallista maisemaa vasten piirtyvät haaveet paratiisista.
Tyler Mitchell syntyi vuonna 1995 Atlantassa, Georgiassa ja opiskeli elokuvaa sekä televisiotuotantoa New Yorkin yliopistossa. Mitchellin varhaisten muotikuvien rohkea värimaailma ja vaivaton, identiteetin ja muodin yhteyksiä kommentoiva tyyli erottivat hänet muista, johtaen hänen kuviensa julkaisuun muun muassa i-D- ja Dazed-lehdissä. Vuonna 2018 Mitchell sai toimeksiannon kuvata laulaja Beyoncén Yhdysvaltain Voguelle, tehden historiaa ensimmäisenä Mustana valokuvaajana, joka on kuvannut kyseisen lehden kansikuvan. Hän oli tuolloin 23-vuotias.
Mitchellin tapaa kuvata Mustien amerikkalaisten vapaa-ajan viettoa voidaan tarkastella myös rasistisen väkivallan ja syrjinnän vastustamisena. Hänen kuvansa asettuvat Mustien valokuvaajien johtaman ”New Black Vanguard” -liikkeen (Uudet Mustat Etujoukot) jatkumoon. Liike on yhdysvaltalaiseen visuaaliseen kulttuurin vaikuttanut ilmiö, missä muoti- ja taidevalokuvan tyylit yhdistyvät toisiinsa.
Wish This Was Real on Mitchellin ensimmäinen näyttely Pohjoismaissa. Se kattaa laajan valikoiman muotokuvia, joita Mitchell on kuvannut Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Länsi-Afrikassa, sekä sarjan hänen uusimpia taidekuviaan, jotka on toteutettu kankaalle ja peilille painaen. Mitchell sanoo toivovansa, että hänen erilaisia tapojaan tehdä valokuvaa yhdistäisi rehellinen katse.
Näyttely kuljettaa kävijöitä kolmen, löyhän teeman läpi: Lives/Liberties (Elämät/Vapaudet) kertoo muotikuvan ja nuoruuden yhtälöistä, Postcolonial/Pastoral (Postkolonialistinen/Pastoraalinen) käsittelee maisemaa vapaa-ajan ja yhteisön näyttämönä, ja Family/Fraternity (Perhe/Veljeys) taas sosiaalisen muistin säilyttämistä. Mitchell pyrkii tallentamaan hetkiä, jotka kertovat ihmisten välisestä yhteydestä ja leikistä. Hänen työskentelynsä korostaa valokuvan tärkeää roolia pyrkiessämme yhteiskuntana kohti visuaalista maailmaa, missä lepo ja turvallisuus kuuluvat kaikille.
Näyttelyn on kuratoinut Brendan Embser (Aperture), sekä Sophia Greiff (C/O Berlin) yhdessä Tyler Mitchell -studion kanssa. Ellei muuta mainita, kaikki kuvat ovat pigmenttivedoksia.
Näyttely on saanut valtionavustusta Museovirastolta.
Kämp Galleria, Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Tällä sivustolla käytetään evästeitä.